Blog

Simpele stappen die je kunt nemen om de kracht van de hersenen te verbeteren

Er zijn veel eenvoudige stappen om de hersencapaciteit te verbeteren. Veel mensen willen hun energie verbeteren, hun concentratieniveau verhogen, hun retentieniveau verhogen en hun creativiteit verbeteren. Hoewel deze doelen misschien behoorlijk uitdagend lijken, zijn het redelijke doelen die gemakkelijk kunnen worden bereikt als je maar weet hoe je deze kunt bereiken. We hebben allemaal als het gaat om de hersenen allemaal een extreem potentieel. Alle personen – ongeacht leeftijd, geslacht of achtergrond – hebben een verbazingwekkende mate van kracht in de hersenen, die kan worden vrijgelaten.

Lees meer
Eerste Hulp

EHBO

EHBO speelt in de benadering en behandeling van ongevallen een rol van betekenis, waar het gaat om slagvaardig en terzake kundig eerste hulp te verlenen. Zodoende worden jaarlijks zeer vele levens gered en ernstige invaliditeit voorkomen.

Eerste hulp is die hulp die – in afwachting van deskundige hulp – op verantwoorde wijze door een leek kan worden verleend bij een plotseling optredende stoornis in de gezondheidstoestand van de medemens.

Lees meer

Premie ziektekostenverzekering in 2020 omhoog

Premie ziektekostenverzekering in 2020 omhoog

Zorgverzekeraars Nederland verwacht dat de particuliere verzekeraars in 2019 te maken krijgen met een kostenstijging in de zorg van 7%. In 2017 bedroeg de stijging 10,9% en in 2018 10,5%. Zoals elk jaar ligt de verwachting van het ministerie van VWS veel lager. De ervaring leert dat de verzekeraars de stijging beter inschatten. Voor 2020 verwacht het Ministerie zelfs een daling van 1,3%. Het verschil van inzicht gaat om de dekking verschuivingen van het ziekenfonds naar aanvullende polissen, andere ziekenhuisfinanciering en medicijnkosten. Via zorgverzekeringcentrum.nl kunt u zelf berekenen hoeveel u in 2020 kwijt bent aan de zorgverzekering.

Lees meer

Zes speciale vitaminen voor de verbetering van het geheugen

Als je geen hersenen had, zou je geen dingen meer kunnen onthouden en veel minder kunnen leren. De hersenen zijn verantwoordelijk voor de opslag van het geheugen, helpen je on dingen te herinneren en het allerbelangrijkste, het vermogen om te leren. Vanwege het belang van dit orgaan is het belangrijk om dit gezond te houden om zo deze functies te kunnen verbeteren. Het eten dat we eten kan niet genoeg vitamines bevatten om ​​gezonde hersenen te behouden. Vitamine supplement kan dit gebrek in de voeding compenseren en helpen bij het verbeteren van je geheugen.

Lees meer

Wanneer te veel slaap niet genoeg is – Hypersomnie behandelen

Waar staat slapen voor u op de lijst van belangrijke dingen om elke dag te doen? Als je zoals de meeste mensen vandaag bent, zet je slaap onderaan de lijst. Echter, wat je ook doet, je lijkt niet genoeg slaap te krijgen. Het enige waar je aan denkt overdag is slapen, wanneer je zou moeten concentreren op school of je werk.

Je voelt je waarschijnlijk schuldig omdat je wilt slapen en dutjes wilt doen tijdens de dag. Je denkt dat andere dingen belangrijker zijn en je voelt je lui alleen al omdat je eraan denkt. Maar je bent niet lui en dat blijkt uit je gekke schema. Dus wat nu?

Lees meer

Dingen waar je op zou moeten letten bij het kiezen van een zorgverzekering

Zorgverzekeringen, een jaarlijks terugkerend feest-caroussel. De meeste zorgverzekeraars pakken flink uit met acties en op vrijwel iedere TV-zender zie je reclames voorbij komen. Zie jij door de bomen het bos nog wel? En waar moet je op letten wanneer je een nieuwe zorgverzekering af sluit?

Het is allemaal niet zo makkelijk en er zijn genoeg keuzes te maken: Wat ga je verzekeren, welke verzekeringen heb je precies en kies je alleen voor een basisverzekering óf ga je voor zekerheid en sluit je een aantal aanvullende zorgverzekering af? In deze helpen we je op weg in de wereld van zorgverzekeringen zodat je weet waar je op kunt letten.

Lees meer

Depressie behandelen met meditatie, MBSR en therapie

We horen vaak de term “depressie” in onze dagelijkse gesprekken. Het woord wordt gebruikt om of het gevoel, of de ziekte te beschrijven. Mensen zijn tegenwoordig meer zelfbewust en bewust van hun gezondheid, en begrijpen de ernst en impact van een depressie op iemands leven. Deze bewustzijn heeft ook bijgedragen aan het begrip dat de ziekte niet licht opgenomen moet worden, noch gemakkelijk te genezen is met medicatie.

Depressie begrijpen

Klinisch gezien definieert het woord “depressie” een spectrum van psychologische toestanden, die gekenmerkt wordt door een afname in gemoedstoestand, gevoelswaarde en andere symptomen. Op basis van de ernst van de ziekte is iemands dagelijks functioneren belemmerd.

Lees meer

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Als je zwanger bent sta je voor een belangrijke keuze: wil je graag thuis bevallen of kies je toch voor een ziekenhuisbevalling? Deze keuze is voor elke vrouw anders. De ene vrouw voelt zich comfortabel in haar eigen huis, terwijl de andere vrouw liever het veilige gevoel van het ziekenhuis heeft. Ben jij zwanger en twijfel je tussen een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van beide op een rijtje.

Lees meer

Tandheelkunde praktijk: Alle zorg voor je gebit bij elkaar

Het is erg belangrijk om minimaal een keer per jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts controleert namelijk of jouw gebit nog volledig gezond is. Wanneer dit niet het geval is, zal de tandarts dit zo snel mogelijk behandelen. Zo heb jij zo snel mogelijk weer een gezond en pijnloos gebit. De tandarts is er niet alleen voor je als je last hebt van je tanden. Ook met andere problemen, zoals pijn aan de kaak of tandenknarsen, kun je bij een tandheelkunde praktijk terecht.

Lees meer