Snel afvallen, hoe doe je dat?

Snel afvallen hoeft niet zwaar te zijn. Integreer minimaal drie van deze afvaltips (ondersteund door voedingsdeskundigen) in uw dag-tot-dagroutine, en zie binnen luttele dagen al resultaat. Is dit herkenbaar voor je?

  • Caloriearme honger diëten kan ik niet vol houden.
  • Natuurlijk wil ik afvallen maar ik wil wel blijven genieten.
  • Een appel en twee crackers als lunch daar kan ik niet op leven.
  • Afvallen met bekende diëten gaat best maar zodra ik stop vliegen de kilo’s er aan.

1. Tussendoortjes

Voedingsdeskundigen zijn het er over eens dat snacken tussen de maaltijden door beter is dan te wachten op de geplande maaltijd met als risico een vreetbui te veroorzaken. Je kan het best kiezen voor tussendoortjes met veel eiwitten, mueslirepen en natuurlijk fruit.

2. Uit die TV

Studie wijst uit dat Tv kijken tijdens het eten er voor kan zorgen dat je maar liefst 40% meer eet dan gewoonlijk. Andere afleidende activiteiten zoals autorijden en sms’en resulteren ook in te veel eten.

3. Stap dagelijks op de weegschaal

Door je dagelijks te wegen kan je op tijd ingrijpen wanneer je een paar dagen op rij aankomt door een balans dag of een extra dagje sporten in te lassen.

4. Doe 3 maal per week setjes push-ups en sit-ups

Doe 5 minuten push-ups en 5 minuten sit ups met tussenpozen van 30-seconden. Deze oefeningen zullen je helpen bij het opbouwen en onderhouden van spiermassa. Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je metabolisme/verbranding.

 5.Grijp je mobiel

De volgende keer dat je niet kan stoppen met denken aan pizza’s ijs chocolade, bel een vriendin en maak een leuk praatje. Door even je aandacht te verleggen richten je hersenen zich niet meer op eten. Onderzoek toont aan dat de hunkering naar junk food ongeveer 5 minuten duurt. Tegen de tijd dat je de telefoon neerlegt is de drang verdwenen.

 6. Eet per dag 2 stuks fruit

Fruit bevat geen vet en bestaat voornamelijk uit water maak je niet druk over het aantal koolhydraten fruit bevat de goede koolhydraten die veel gezonde vezels bevatten.

 7. Slaap langer
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je een half uurtje eerder dan je gewend bent naar bed gaat, je minder vatbaar bent voor tussendoortjes, vermoeidheid of stress. Goed uitgerust zijn kan ook helpen bij het maken van betere voedingskeuzes.

8. Probeer het mentale dieet plan

De focus van het mentale dieet plan ligt op snel gewichtsverlies met als doel het bereiken en behouden van je ideale gewicht. Het is de uitkomst voor iedereen die caloriearme honger diëten niet vol kan houden en geen tijd heeft om zich elke dag in het zweet te werken in de sportschool.