Sollicitatie

Sollicitatiebrief

Het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief is zonder twijfel een van de belangrijkste disciplines in het sollicitatieproces. Hier zijn niet alleen zeggingskracht en strategie vereist, maar veel kleine details zijn belangrijk. De begeleidende brief kan alleen over de hele linie overtuigen als alles perfect in elkaar past. Lees hier een gids met veel tips en voorbeelden. Heel belangrijk – alles moet op één pagina passen! Geen enkele HR-manager wil lange romans lezen. Laat zien dat je oog hebt voor wat belangrijk is voor de lezer. To the point geformuleerde data en feiten vergroten de informatie-inhoud en impact van uw sollicitatie.

Vermijd lange box-zinnen in de begeleidende brief en concentreer je op de essentie. Zo ontvangt u professionele sollicitatiedocumenten van hoge kwaliteit. Belangrijk: verwijs naar de vaardigheden en successen die u tot dusver hebt verworven. Leg uit waarom je daar in ieder geval wilt werken. Vraag vriendelijk, maar niet onderdanig, om een ​​uitnodiging voor een interview. Wijs op de vroegst mogelijke startdatum. Je vermeldt alleen je salarisverwachtingen als daar expliciet om wordt gevraagd in de vacature. Vermijd omslachtige passages, al te algemene formuleringen en lege zinnen in de begeleidende brief, zoals “Ik solliciteer hier …” of “U zoekt een nieuwe werknemer – hier ben ik.” Begin uw sollicitatiebrief in de eerste zin met informatieve gegevens en feiten over uzelf. Wat doe je momenteel en welke successen heb je.

Het afzenderadres in de begeleidende brief

Alleen het adres in de afzender? Dat is duidelijk niet genoeg! Uiteindelijk is het doel van de begeleidende brief om u feedback te geven. Dit gebeurt meestal via een telefoontje of e-mail. De minimale gegevens van de contactgegevens zijn daarom altijd het telefoonnummer en e-mailadres. Als je wilt, kun je ook je gsm-nummer invoeren. De adresgegevens horen ook thuis in het cv – en moeten daarom op beide bladen exact hetzelfde worden gespeld. Zo bewijst u uw standvastigheid en zorgvuldige werkwijze. De telefoonnummers moeten worden gescheiden door spaties voor een betere leesbaarheid.

De bedrijfsnaam in de sollicitatiebrief

Wat de juiste spelling betreft, zijn bazen of HR-managers altijd erg kieskeurig en vergeven ze geen fouten in de bedrijfsnaam. Het is daarom de moeite waard om twee of drie keer te controleren of de bedrijfsnaam correct is gespeld in het adres. Zeker bij bedrijfsnamen is de worm er snel bij. Natuurlijk zal geen enkel bedrijf een nieuwe werknemer aannemen als ze de bedrijfsnaam niet zonder schuld kunnen schrijven. Let er bij het aanvragen op dat u het juiste hoofdlettergebruik en de juiste en volledige bedrijfsnaam gebruikt. Kijk in het beste geval snel op de website van het bedrijf. Het nummer dat in het voorbeeld in de bedrijfsnaam wordt gebruikt (Strut6h Betriebstechnik GmbH) is een nalatige typefout, een nummer dat daar per ongeluk naar binnen is gesmokkeld. Dat laat een oppervlakkige indruk van u achter in de begeleidende brief. Je wilt echt stralen met je sollicitatie. Een geconcentreerde proeflezing zou hier hebben geholpen. Het is zelfs nog beter als een tweede persoon naar keuze erover kijkt.

Het adres van het bedrijf in de begeleidende brief

De naam van de HR-manager moet ook in het adres worden vermeld – in dit voorbeeld “Mr. Degelow”. Dit vergroot de kans dat je sollicitatiebrief snel in goede handen komt. Ook is het goed als u al eens naar de juiste contactpersoon heeft geïnformeerd. Het is ideaal als u ook de voornaam onderzoekt. Vraag: Wat kun je fout doen met de datum? Antwoord: Heel veel! Als het bijvoorbeeld niet up-to-date is. Als u een ouder sjabloon overschrijft, wordt de datum gemakkelijk vergeten! Een aanvraag van eergisteren is helaas geen moer meer waard. Let op de actualiteit: vandaag! En maak hier ook geen smet! Het kleine woord “hol” in de datum stamt uit de vorige eeuw. Laat het relikwie gewoon weg in de begeleidende brief. Het is belangrijk om te onthouden dat de datum in de begeleidende brief ook overeenkomt met de datum op het cv en het voorblad.

Het onderwerp in de begeleidende brief

Het onderwerp is een belangrijk en essentieel onderdeel van een sollicitatiebrief. Hier kunnen lezers in één oogopslag zien waar de begeleidende brief over gaat zonder de hele tekst te lezen. Een belangrijk criterium voor een secretariaat om de brief naar de juiste plek te sturen als er dagelijks veel brieven binnenkomen. Daarom moet u het bedrijf deze service zeker aanbieden met uw begeleidende brief. Het woord “Subject” (dit geldt ook voor de afkorting “Betr.”) Is volkomen overbodig en wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. Als in de vacature een referentienummer wordt vermeld, moet dit nummer ook op de tweede regel van het onderwerp staan. Het formulier van de aanvraag is gebaseerd op de DIN 5008-voorschriften voor zakelijke brieven.