Zes speciale vitaminen voor de verbetering van het geheugen

Als je geen hersenen had, zou je geen dingen meer kunnen onthouden en veel minder kunnen leren. De hersenen zijn verantwoordelijk voor de opslag van het geheugen, helpen je on dingen te herinneren en het allerbelangrijkste, het vermogen om te leren. Vanwege het belang van dit orgaan is het belangrijk om dit gezond te houden om zo deze functies te kunnen verbeteren. Het eten dat we eten kan niet genoeg vitamines bevatten om ​​gezonde hersenen te behouden. Vitamine supplement kan dit gebrek in de voeding compenseren en helpen bij het verbeteren van je geheugen.

Terwijl alle vitamines belangrijk zijn, spelen sommige van hen een speciale rol bij de geheugen verbetering en heb je die het hardst nodig als je een traag geheugen hebt.

1. Vitamine E. Het staat bekend om zijn antioxidanten eigenschappen en vitamine E voorkomt ook zenuwschade in je hersenen door zuurstofgebrek. De vitamine voorkomt ook leeftijdverwant geheugenverlies. Bovendien is van vitamine E bewezen dat het het geheugen van ouderen verbetert. Andere onderzoeken laten zien dat het de ziekte van Alzheimer voorkomt en dat het haar vooruitgang vertraagt ​​bij mensen die er al aan lijden.

2. Vitamine B6. Het helpt in het geval van voortdurende suppletie bij het verbeteren van je geheugen. Vitamine B6 versnelt ook de capaciteit van de hersenen om informatie op te slaan evenals de mogelijkheid om het te behouden.

3. Vitamine B9. Ook wel bekend als foliumzuur, bevordert deze vitamine de productie van rode bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor het brengen van zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen. Foliumzuur vermindert ook de snelheid waarmee geheugenverlies optreedt.

4. Vitamine B12. Het werkt op een andere manier dan vitaminen B6 en B9. In tegenstelling tot deze vitamines, vermindert deze vitamine homocysteïne. Homocysteine ​​aminozuren zijn gekoppeld aan het slecht functioneren hersenen. Vitamine B12 heeft ook het unieke vermogen om beschadigde zenuwvezels te herstellen. Het is het beste om het samen in te nemen met vitamine B6 als je je afvraagt ​​hoe je je geheugen kunt verbeteren.

5. Vitamine C. Het is ook een antioxidant zoals vitamine E. Het kan je beschermen tegen geheugenverlies als gevolg van leeftijd en andere redenen.

6. Vitamine D. Een tekort hiervan voorkomt dat je hersenen nieuwe herinneringen vormen. Bij ouderen is een vitamine D-deficiëntie gekoppeld aan geheugenverlies. Supplementen kunnen helpen om deze problemen te verlichten en ze kunnen je ook helpen om je geheugen te verbeteren.

Een evenwichtige maaltijd van fruit, groenten en voedzaam voedsel is zeker belangrijk voor een scherp geheugen. Er zijn verschillende voordelen die je kunt ervaren van het eten van het juiste voedsel om je de voedingsstoffen te bieden die je nodig hebt. Doe gewoon wat onderzoek. Je geheugen scherp houden is belangrijk, vooral als je een baan hebt. Voor meer informatie en tips voor geheugen verbeteringen, kun je mijn blog hier volgen.